T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Bilinçli Tüketim ve Gıda Güvenliği Eğitimleri

Yayın Tarihi : 8.05.2018

​Bakanlığımız 2018-2022 Stratejik Planı yer alan; uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda ortaöğretim öğrencilerine yönelik Gıda Güvenilirliği eğitimi düzenlenmiştir. Eğitim Osmaniye Özel Bilge Atabey Ortaokulunda düzenlenmiş olup eğitimde toplam 160 öğrenciye bilgi verilmiştir. Eğitimlerde; Güvenilir gıda nedir? Gıdaların muhafazasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gıda satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? gibi soruların cevapları verilirken hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon kavramları ile kişisel hijyen kuralları anlatılmıştır. Ayrıca alışverişte etiket bilgilerinin kontrolü ve dikkat edilmesi gereken hususular üzerinde durulmuştur. Oldukça verimli geçen eğitimlerde öğrencilerin konuya olan ilgisi dikkat çekmiştir. Eğitimler Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinde görevli resmi kontrol görevlileri Gıda Y. Mühendisi Onur TENEKECİ, Ziraat Mühendisi Mehmet BATKI ve Veteriner Hekimi Hasan KURU tarafından verilmiştir. Gıda güvenilirliği eğitimlerine 2018/2019 eğitim/öğretim döneminde artan sayılarda devam edilmesi planlanmaktadır.