T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Okullarda Gıda Güvenilirliği Eğitimleri Sürüyor

Yayın Tarihi : 6.03.2018

Bakanlığımız 2018-2022 Stratejik Planı yer alan; uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla oluşturulan "Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek" hedefi doğrultusunda ortaöğretim öğrencilerine yönelik Gıda Güvenilirliği eğitimleri düzenlenmiştir. Eğitimler Osmaniye Merkez Atatürk Ortaokulu ve Şehit Yasemin Tekin Ortaokulunda düzenlenmiş olup iki eğitimde toplam 250 öğrenciye bilgi verilmiştir.

Eğitimlerde; Güvenilir gıda nedir? Gıdaların muhafazasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Gıda satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? gibi soruların cevapları verilirken hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon kavramları ile kişisel hijyen kuralları anlatılmıştır. Oldukça verimli geçen eğitimlerde öğrencilerin konuya olan ilgisi dikkat çekmiştir. Eğitimler Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinde görevli resmi kontrol görevlileri Gıda Y. Mühendisi Onur Tenekeci ve Ziraat Mühendisi Mehmet Batkı tarafından verilmiştir. Gıda güvenilirliği eğitimlerine 2018/2019 eğitim/öğretim döneminde artan sayılarda devam edilmesi planlanmaktadır.