T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM Süt Hijyeni Kursu’nun Açılışını Yaptı

Yayın Tarihi : 25.07.2017
  Osmaniye Süt Üreticileri Birliği, Halk Eğitim Merkezi ve Müdürlüğümüz işbirliğinde Süt Hijyeni Kursu Süt Üreticileri Birliği Toplantı salonunda 25 kursiyerin katılımı ile açıldı.
  Açılışa İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM, Gıda ve Yem Şube Müdürümüz F.Özgül VAR, Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İzzet EVCİMEN, kursiyerler ve personelimiz katıldılar.
  Onuncu Kalkınma Planı Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Programı Eylem Planı kapsamında Bakanlığımız sorumluluğunda yürütülmekte olan "Gıda Güvenirliğinin Artırılması Bileşeni" çerçevesinde, birincil üretim dahil, gıda arz zincirinde yer alan üreticilerin gıda güvenilirliğine dair bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması çalışmaları gerçekleştirilmektedir.
Açılışta konuşan İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM; 10. Kalkınma Planının 2017 yılı "Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Programı" kapsamında eğitim ve yayım faaliyetleri olarak planlanan Merkez ilçede 2. Osmaniye'de ise 5. süt hijyeni eğitimi için toplanmış bulunmaktayız. 25 kişilik katılımcıya 3 gün boyunca toplam 24 saat uygulamalı ve teorik olarak verilecek eğitim sonunda gerçekleştirilecek sınav sonucunda başarılı olan kursiyerlerimize sertifika tanzim edilecektir.
  Eğitimin amacı Sütün toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışan kişilerin; sütte temel hijyen kurallarını uygulama yeterliliklerine sahip olmalarını ve bilinçlenmelerini sağlamaktır.
  Sütün uygun ortamda elde edilip işlenerek bu mükemmelliğini koruması başta süt üreticilerimizin bina, ekipman ve kişisel hijyen konularında göstereceği hassasiyete bağlıdır. Bilinçli üreticiler olarak sizler bu eğitimde alacağınız bilgilerle uluslararası standartlara uygun yüksek kalitede süt üretmelisiniz.
  Osmaniye Süt Üreticileri Birliği ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa olarak düzenlediğimiz bu eğitimde katkısı olanlara teşekkür ediyorum." dedi.
Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesinde görevli Yüksek Gıda Mühendisi Onur TENEKECİ ve Veteriner Hekimi Ahmet ÖZTEKİN tarafından verilecek olan eğitimlerde;
A. İlgili Mevzuat
B.Genel Ve Özel Hijyen Kuralları  
C.Sütte Bozulmaya Neden Olan Faktörler
D.Çiğ Süt Kriterleri  
E.Çiğ Sütün Taşınmasında Dikkat Edilecek Hususlar
F.Toplama Merkezleri
G.Numune Alma Ve Kontroller
H.Uygunsuzluk Durumunda Yapılacak İşlemler
İ.Tehlike Analizi Ve Kritik Kontrol Noktaları (Haccp) gibi hususlar anlatılacaktır.