T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Merkez İlçe Süt Hijyen Kursu Belgeleri Dağıtıldı.

Yayın Tarihi : 10.05.2017
   Onuncu Kalkınma Planı Sağlıklı Yaşam ve Hareketlilik Programı Eylem Planı kapsamında Bakanlığımız sorumluluğunda yürütülmekte olan "Gıda Güvenirliğinin Arttırılması Bileşeni" çerçevesinde birincil üretim dahil gıda arz zincirinde yer alan üreticilerin gıda güvenirliğine dair bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalıkları oluşturulması için düzenlemiş olduğumuz "Süt Hijyeni Kursu" tamamlanmıştır.
    Süt Hijyeni Kursu İl Müdürlüğümüz personellerinden Gıda Yüksek Mühendisi Onur TENEKECİ ve Veteriner Hekim Ahmet ÖZTEKİN tarafından Osmaniye Süt Üreticileri Birliği toplantı salonunda verilmiştir. Kursta 21 kursiyer belge almaya hak kazanmıştır.
    İl Müdürlüğümüz Anadolu Toplantı Salonunda düzenlenen törende İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM, Gıda ve Yem Şube Müdürü F. Özgül VAR, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hayri UYDURAN tarafından kursa katılan 21 çiftçimize sertifikaları verilmiştir. İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM yaptığı konuşmada "Sütün çok önemli bir besin kaynağı olduğunu ama işleme aşamasında hijyen kurallarına uyulmadığı takdirde istenmeyen durumlarla karşılaşabileceğini, süt hijyeninin önemli bir konu olduğunu bu nedenle iki eğitim daha yapılacağını" söyledi.