T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kadirli İlçemize Süt Hijyeni Eğitimi Düzenlendi

Yayın Tarihi : 11.04.2017

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği arasında, sütün üretimi, toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışanların öncelikle süt hijyeni konusunda olmak üzere eğitilmeleri amacıyla işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bu kapsamda Kadirli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Kadirli Halk Eğitim İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda farklı süt işletmelerinde çalışan, personele yönelik 14-16 Mart 2017 ve 4-6 Nisan 2017 tarihlerinde iki ayrı Süt Hijyeni Eğitimi düzenlenmiştir.

Eğitimde Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personellerinden Zooteknist Dr. Hacer KARA, Gıda Mühendisi Ayşe Özlem ÇİÇEK, Zooteknist Neslihan İSPİR, Çev.Sağ.Tek.(Biyolog) Saadet KARAMAN tarafından sütün üretimi, sağım hijyeni ve kişisel hijyen, sütte bozulmaya neden olan faktörler, çiğ süt kriterleri, çiğ sütün toplanması, taşınmasında ve nakliyesinde kullanılan alet, ekipman özellikleri ve bu ekipmanların temizlenmesi ve dezenfeksiyonu, nakliyesinde dikkat edilecek hususlar ve uygunsuzluk durumunda yapılacak iş ve işlemler hakkında katılımcılara eğitim verildi. Ayrıca Süt Toplama Merkezleri'nin taşıması gereken asgari teknik ve hijyenik şartlar, onay prosedürü ve kayıtların tutulması gibi konulara değinildi. Eğitim sonunda kursiyerlere değerlendirme sınavı yapıldı.
Sınav sonunda başarılı olan kursiyerlere Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından belge düzenlenmekte olup, 2017 yılı için planlanmış Süt Hijyeni Eğitimi ile ilgili 5 adet daha kurs açılacaktır.